Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, apare pe un pliant electoral alături de candidatul USL în colegiul 3 pentru Camera Deputaților din Galați, liberalul George Scarlat, în fotografie apărând, de altfel, mai mulți preoți, iar mesajul de pe pliant este „Învingem împreună”.
În pliantele sale de campanie, liberalul George Scarlat apare alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, iar lângă aceștia se află mai mulți prelați, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pe lângă această fotografie, pliantul conține mesajele electorale „Votăm George Scarlat – Deputat” și „Învingem împreună”.
Contracandidații lui Scarlat din colegiul 3 pentru Camera Deputaților și-au anunțat intenția de a sesiza Biroul Electoral Județean (BEJ) Galați în legătură cu acest material electoral în care apare reprezentantul Bisericii.
Președintele BEJ Galați, Doru Benescu, a declarat că până în acest moment nu a fost depusă nici o sesizare în acest caz.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, președintele PNL Galați, Victor Paul Dobre, a evitat să comenteze, spunând că este vorba despre alegeri uninominale și că fiecare candidat își organizează singur campania.
George Scarlat are 34 de ani și este fiul unui om de afaceri din județul Galați care deține unul dintre cele mai cunoscute hanuri din zonă și care din 1990 este vicepreședintele filialei PNL din comuna gălățeanã Liești.
George Scarlat a activat în Organizația de Tineret a PNL Galați, iar din 2010 este membru în Biroul Permanent Județean.
Sfântul Sinod a interzis clericilor să facă politică, după reexaminarea, în luna mai 2012, a hotărârii din 2004.
Astfel, clericilor le este interzis să facă politică partinică, să fie membri ai unor partide politice, să participe la campanii electorale și să devină membri ai Parlamentului. Abaterile de la această hotărâre vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.
În același timp, Patriarhia a făcut un apel către liderii partidelor politice să nu permită recrutarea preoților în formațiunile lor politice, nici să nu folosească lăcașurile de cult, însemnele bisericești sau slujbele religioase ca mijloace electorale. Preoții își vor exprima opinia doar prin vot.